Presentació del Voluntariat per la llengua a l’Institut

El passat divendres, 5 d’octubre, els alumnes de 3r curs d’ESO van assistir a una xerrada en la qual els van explicar en què consisteix el Voluntariat per la llengua, com a projecte de servei comunitari. Es tracta que alumnes que parlen habitualment català ajudin els alumnes nouvinguts que el parlen una mica i que necessiten practicar-lo.

En aquesta xerrada va participar també la Judit Fernández, una voluntària lingüística de l’Institut Gallecs que va estrenar la primera promoció d’aquest projecte en el seu institut i que ha pogut explicar què va representar per a ella l’experiència que va tenir amb una noia colombiana i l’enriquiment mutu que va suposar fer de voluntària lingüística.

Podeu veure les fotografíes clicant aquí.

Veritat o repte

Títol:  Veritat o repte

Gènere: Terror sobrenatural

Any: 2018

Director: Jeff Wadlow

Actors: És protagonitzada per Lucy Hali, Tyler Posey i Violett Beane

Argument: Un grup d´amics decideixen jugar a una partida a veritat o repte. Però el que inicialment sembla una inofensiva partida on cadascun dels participants revelen de forma despreocupada els seus aparents secrets o accepten enfrontar-se a un repte, tot acaba convertint-se en un misteriós joc letal on algú, o alguna cosa, començarà a perseguir i a assassinar als diferents participants de la partida si no compleixen el repte o no diuen la veritat

Valoració: A mi m´agrada bastant perquè es una pel.licula més bé per a adolescents ja q es un típic joc dels nens i nenas de la nostra edat i aixó fa la pel.licula bastant interesant i que nosaltres ens fixem en pel.licules com aquestes i per mirarla amb amics es divertida i entretinguda.

Noelia Colomines

 

A winkle in time

Nom: A winkle in time

Actors: Oprah winfray, Chris Pine. 

Director: Ava Duvernay

Any:2018

Argument: Es la típica estudiant de secundària amb problemes  d’autoestima que desitja amb totes les seves ganes encaixar. Meg encara no és conscient del poder del seu do. Està destrossada per la desaparició del seu pare fa quatre anys, però ella en el seu interior sap que el seu pare està viu. Una nit, Charles, ella i un company de classe, en Calvin, coneixen a visitants d’un altre món per deixar un missatge a la Meg. Aleshores se’n van tots junts a buscar al seu pare.

Valoració: A mi m’ha agradat molt aquesta pel·lícula perquè és molt interessant i d’aventures. que a mi m’agraden molt. Aquesta pel.lícula té una part una mica fosca i et fa pensar. Jo no la recomano a menors de 10 anys .

 

El mejor verano de mi vida

El mejor verano de mi vida

Aquesta pel·lícula és de l’any 2018, del director Dani De La Orden i els personatges principals són el Leo Harlem, l’Alejandro Serrano, el Toni Acosta, la Maggie Civantos i la Stephanie Gil. Aquesta pel·lícula és del gènere comedia.

AqueLa pel·lícula va d’una família que de sobte els va molt bé econòmicament i es compren moltíssimes coses fins que un dia ja no poden pagar res i si els va treure tot, el fill estava molt trist i el pare, per animar-lo, li diu que l’any que ve, si treu exalent, tindrà les millors vacances de la seva vida. El pare es pensa que no aprovará  perquè sempre treu males notes, però el fill s’esforça molt i al final ho aconsegueix.

Imatge relacionada

Bajo la misma estrella

BAJO LA MISMA ESTRELLA

Nom: Bajo la misma estrella

Autors: Shailene Woodley , Asel Elgort , Laura Dem , Sam Tramell, Nat Wolff , William Dofe

Gènere:  Drama romàntic

Director: Josh Boone

Any: 2014

Argument: Hazel Grace és una adolescent de 16 anys que pateix càncer. Pressionada pels seus pares, accepta a anar a reunions d’un grup de suport on coneix en Gus, qui ha perdut una cama per càncer. Hazel i Gus s’enamoren, però encara que la Hazel sap que morirà. aviat decideix amagar-li. La trama es complica després de la recaiguda de la Hazel i el Gus. Durant la pel.lícula hi ha coses que surten malamant però d’altres, molt bé. Tant si ets gran com jove t’agradarà

Valoració: A mi personalment m’ha agradat ja que he après més sobre la gent que pateix càncer, i també m’ha  ajudat a entendre tot el que arriben a patir.

 

 

A todos los chicos…

Aquesta pel·lícula  és de l’any 2018.  La directora de la pel·lícula es Susan Johnson,

Els actors protagonistes són: Lana Condor (Lara Gean) i Noah Centineo (Peter Cabinski). És una pel·lícula americana i el seu gènere és d’amor entre adolescents.

El contingut de la pel·lícula és d’una noia que cada cop que s’enamora d’algun noi escriu una carta parlant del noi.  Ella i la seva família fan donatius a la gent, i per accident la germana petita de la Lara Gean dona la capsa de les notes a donatius. La Lara Gean hi posava la direcció dels nois, així que cada noi va rebre una carta.  El noi que actualment li agradava era el noi més popular de l’institut

Es deia Peter Cabinski i acabava de tallar amb la seva nòvia quan va rebre la carta. Aquest noi li va preguntar a la noia per què li havia enviat aquella carta. Fins aquell moment ella no tenia ni idea que les cartes s’havien enviat. També  havia arribat la carta al xicot de la seva germana, tot i que ella no volia trair-la.

El Peter volia donar-li gelos a la seva ex novia perquè tornés amb ell, i la Lara no volia que l’exparella de la germana pensés que l’estimava. Van fer un pla.  El pla era que fossin parella de mentida.  De tant estar junts es van anar enamorant, però per desgràcia l’exnovia d’ell i la ex parella de la germana de la Lara , no els van posar les coses gens fàcils ja que volien que es separessin . Per sort van esquivar aquests petits obstacles, i finalment van decidir que si ells s’estimaven no hi havia ningú per  dir-los res, així que van ser parella.

Fifa 19

FIFA 19.

Gènere: Esports ( més exactament futbol)

Productor: EA Sports

Com s’hi juga: Es pot jugar en solitari i en línia. Quan estàs en solitari és millor jugar amb amics a casa teva, ja que hi ha varietat de modes de jocs.

Valoració: És un joc molt entretingut, sobretot aquesta edició ja que ara, amb els teus amics, hi podeu jugar diferents modes de jocs, cadascun amb modificacions de partida, tant regles com es marquen els gols. Després hi ha els modes en línia- El més conegut i jugat és l’Ultimate Team, que et permet formar el teu equip mitjançant fent partits online i obrint sobres, que et donen jugadors de diferents lligues. Hi ha jugadors de tot tipus, fins i tot jugadors icones ( jugadors retirats o morts).

Martí Guasch Martínez

Farcry 5

Farcry 5

Gènere: Farcry 5 és un Vídeojoc d’acció i aventura en primera persona.

Com s’hi juga: és una història on hi ha tres germans que volen conquerir tot el país. A partir d’això tu i el teu equip heu de defensar tot el país i derrotar els tres germans per derrotar així  el “pare”

En quina plataforma es pot jugar: Play station4, Xbox one, Microsoft Windows.

Marc Belmar

Call of duty

CALL OF DUTY BLACK OPS 4

GENERE: Guerra, acció, shooter

PRODUCTOR:  Activision

COM S’HI JUGA: Multijugador o solitari

VALORACIÓ: És un joc que fomenta la guerra però és molt entretingut per jugar amb els teus amics. I aquest any han ficat un mode battle royale, que consisteix en 100 jugadors que es troben en una illa i l’últim que queda a l’illa guanya la partida.

Arnau Castellano