Com es fan els medicaments?

Els alumnes de primer curs del batxillerat científic i tecnològic van realitzar una sortida al Parc científic, el passat dimarts, 18 de febrer. Allà van realitzar un taller sobre Com es fan els medicaments?  És un taller que està dins del programa:  Fes recerca i Descobreix la Recerca!

En el taller, dos investigadors del Parc Científic de Barcelona, els van explicar les etapes de desenvolupament dels fàrmacs, així com la recerca que estan duent a terme per al tractament de les malalties neurodegeneratives.

En concret, en petits grups de treball, van  poder  realitzar la síntesi, purificació  i anàlisi posterior per cromatografia en capa fina d’un compost químic, que actualment s’està estudiant com possible medicament per a la malaltia del Parquinson .

Durant l’experimentació els alumnes van estar acompanyats pels investigadors i els van poder preguntar els dubtes de la pràctica que els sorgien.

En acabar, els investigadors van obrir un debat per parlar dels plans d’estudis actuals i de les sortides professionals en l’àmbit de la biomèdica i van finalitzar l’estada en el Parc, amb un altre investigador que els va explicar  quina va ser la finalitat de crear aquest Parc Científic  i de com és el seu funcionament, acompanyant-los a fer un volt per les instal·lacions del parc i visitant alguns dels seus laboratoris. 

Podeu veure algunes fotografies clicant aquí.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *