Resultats exàmens Delf

Felictem tots els nostres alumnes que s’han presentat al Delf i han tret molt bons resultats: Maria Mañosa, Sergi Martinez, Arianna Alcalde, Naiara Blanco, Judit Calduch, María de Manuel, Michelle Cárdenas, Gerard Turnez, Eric i Àfrica Martínez, Nuria Pérez, Nuria Garcia i Mar Escudé. Estem molt orgullosos de vosaltres!

Graduació 4t d’ESO

El passat dimecres, dia 22 de juny, es va graduar la vuitena promoció de 4t d’ESO del nostre centre. L’acte va tenir lloc al Mercat Vell de la nostra població. Van assistir-hi familiars, amitats i professorat. Agraïm la col.laboració de l’AFA en aquest acte, així com a tots els participants.

Molta sort en aquesta nova etapa!

Podeu veure el vídeo que va fer l’Arianna Alcalde i algunes fotografies clicant aquí.

Crear després del que hem viscut

Al servei comunitari Crear després del que hem viscut, que han realitzat els alumnes de 3r d’ESO del nostre centre en col.laboració amb el Centre Lledoner, de Mollet, han fet un vídeo resum amb les activitats que s’han portat a terme.

Sortida a Ocata

Els alumnes de tercer curs d’ESO van realitzar la sortida de vela a Ocata el passat 15 de juny. Aquesta sortida s’inclou dins del crèdit de síntesi Viatge turístic per la Mediterrània i es realitzen diverses activitats relacionades amb el mar.

Podeu veure algunes fotografies clicant aquí.

El número 10 i els deu anys de l’Aiguaviva

El conegut filòsof i matemàtic grec Pitàgores va néixer a l’illa de Samos, va ser deixeble dels primers i grans filòsofs jonis (Tales, Anaximandro i Anaxímenes) i va viatjar en la seva joventut fins a Egipte i Mesopotàmia. A Crotona, una colònia grega al sud d’Itàlia, va fundar una escola dedicada a l’estudi de les matemàtiques i el desenvolupament espiritual.

Sostenia que l’univers podia desxifrar-se mitjançant els números i que la música reflectia l’harmonia de les esferes celestes, així com que, juntament amb el silenci, era capaç de purificar l’ànima.

Els números determinen el nexe d’unió de totes les coses i la mecànica de l’univers Sencer, són la base de l’esperit i l’únic medi pel qual es manifesta la realitat.

La unió de tots els números estableix la concordança de tots els éssers amb els efectes de les seves accions i constitueix la base de l’harmonia de l’univers.

A més, la geometria permetia sotmetre als números a operacions metafísiques de gran significat simbòlic.

Els pitagòrics van denominar dècada als deu primers números i, en consideració a les seves propietats místiques i a les seves virtuts màgiques, van adjudicar a cadascun d’ells atributs especials que els dotaven de propietats vitals :

L’un és el número de la raó.

El dos representa la dualitat, la diversitat, l’opinió i el principi femení. 

El tres representa l’harmonia i el principi masculí.

El quatre és el símbol de la justícia i de la sensació.

El cinc simbolitza el matrimoni i l’aliança.

El sis és el símbol de la procreació.

El set és el símbol de la virginitat, de la veu, de la llum i de l’arc de Sant Martí.

El vuit simbolitza l’amistat, la plenitud i la reflexió.

El nou és el símbol de l’amor i de la gestació.

I per als pitagòrics, el número deu, al que anomenaven Tetractys, símbol de Déu i de l’univers, emblema suprem, fonament de tot i dipositari de l’escala musical, era el número de més gràcia, atès que hi venien ajuntades totes les virtuts reunides pels altres números, sense sofrir-ne cap de les preocupacions i els desavantatges que segons ells tenien alguns dels precedents al deu. 

Bé, nosaltres ja tenim els deu anys, ja tenim totes les virtuts reunides!

Us convidem a bufar, simbòlicament, les 10 espelmes d’aquest pastís d’aniversari.

MOLTES GRÀCIES!!

Informació que hem tret, en gran part, de la pàgina La matemàtica a l’antiga Grècia <<http://www.xtec.cat/~rcapsada/matgrega/nombresmistics.htm>>

Festa desè aniversari INS Aiguaviva

El passat divendres, 17 de juny, vam celebrar al pati del Calderó la festa del desè aniversari del nostre centre. A la festa van assistir alumnes, familiars i personal que estan ara al centre, així com alumnes, familiars i professors que han format part del centre en algun moment de la seva història. Va ser una trobada entranyable. Va haver-hi actuacions de professors – la Flora amb el seu grup Combo de l’Escola de Música de l’Ametlla; l’Albert Álvarez- d’alumnes i d’exalumnes – la Carla Díaz, l’Ona Tres, la Milena Muro-, totes elles fantàstiques. La Berta Monserdà ens va tornar a emocionar amb el seu poema. La Núria i l’Albert ens van ensenyar a ballar swing…

Uns alumnes de quart ens van explicar la història del número deu.

Tot això presentat i amenitzat pel nostre estimat i incombustible exalumne Rubén.

Agraïm especialment l’aportació de l’AFA del centre perquè tot això funcionés tan fantàsticament!

Podeu veure algunes fotografies clicant aquí.

Graduació 2n BTX

El passat dia 30 de maig l’alumnat de 2n de batxillerat va celebrar l’acte de graduació al Mercat Vell de la nostra població. Alumnes, familiars i professors van gaudir d’una tarda amb actuacions diverses i discursos molt emotius. La promoció 2020-22 va assistir de gala a l’acte. Estaven tots guapíssims!!

Molta sort a la nova etapa !!

Podeu veure les fotografies clicant aquí.

Revista musical Newsies

El divendres 17 i el dissabte 18 de juny, els alumnes de l’extraescolar de Teatre, dirigits pel Ferran de La Tramolla, van representar l’obra musical NEWSIES a Can Gomà. Us deixem unes imatges fantàstiques on es reflexa l’entusiasme, la dedicació i la motivació d’aquest grup d’alumnes. Les interpretacions van estar de luxe. Ha estat un gran esforç per part de La Tramolla, l’AFA i els alumnes.

Moltes felicitats a tots !!!