Fem ràdio

El segon programa enregistrat pels alumnes de la matèria optativa de ràdio de 2n. d’ESO girà entorn del tema de l’atur. Si voleu sentir-lo punxeu a INSTITUTS (1)

 

 

_________________________________________________________________________

Els alumnes començaren amb un text introductori, que va llegir la Cristina Aguilera:

“L’institut Aiguaviva està situat, provisionalment a la Rambla Pompeu Fabra núm. 1 de Mollet del Vallès. És un institut de nova creació, que es va inaugurar el curs 2011-12 amb tres grups de 1r. d’ESO. Enguany hi ha tres grups de segon i tres de primer. Va ser un dels primers instituts a fer la jornada intensiva, la qual encara es manté.És un institut poc conflictiu. La complicitat que hi ha entre professors i alumnes és màxima. I entre tots els alumnes de l’institut també.”

.

CORRANDES D’EXILI (Pere Quart)

Una nit de lluna plena /tramuntàrem la carena,/lentament, sense dir re …/Si la lluna feia el ple,/  també el féu la nostra pena./ L’estimada m’acompanya de pell bruna i aire greu /(com una Mare de Déu/ que han trobat a la muntanya.)

Perquè ens perdoni la guerra, / que l’ensagna, que l’esguerra,/abans de passar la ratlla, /m’ajec i beso la terra /i l’acarono amb l’espatlla.

A Catalunya deixí/ el dia de ma partida/ mitja vida condormida:/ l’altra meitat vingué amb mi / per no deixar-me sens vida.

Avui en terres de França/ i demà més lluny potser,/ no em moriré d’anyorança / ans d’enyorança viuré.

En ma terra del Vallès/ tres turons fan una serra,/ quatre pins un bosc espès,/ cinc quarteres massa terra. / “Com el Vallès no hi ha res”.

Que els pins cenyeixin la cala, / l’ermita dalt del pujol; /i a la platja un tenderol/ que batega com una ala.

Una esperança desfeta, / una recança infinita./ I una pàtria tan petita/ que la somio completa.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *