Intercanvi amb Narbona

El nostre intercanvi amb el collège Victor Hugo de Narbonne (juny 2014)

Tot va començar el dijous 12 de juny. Tots els alumnes de francès de tercer de l’ESO i alguns d’anglès anàvem camí cap a Narbona, una ciutat de França. Estàvem tan nerviosos que vam començar a aixecar el to de veu. L’escola Victor Hugo era el nostre destí. Un intercanvi que semblava que mai no arribaria i que ara el teníem davant dels nostres nassos.

Quan vam arribar a l’escola, tothom ens mirava com si vinguéssim de la lluna. A l’hora de image-3 menjar ens van fer seure amb els nostres corresponents i més tard ens van ensenyar Narbone, acompanyat d’una petita merendola a l’ajuntament. Després cadascú va marxar a la casa corresponent. En el meu cas, no només hi anava jo, sinó també la meva companya Alba. La nostra correspondant era la Zoe, una noia molt simpàtica i alegre.

Al dia següent, divendres, tots vam anar al mercat de Narbona a fer preguntes en francès als venedors, en el meu cas amb l’ajut de la Zoe. Per menjar vam anar a un bosc i a la tarda vam anar a banyar-nos a la platja. De camí cap a la platja vam cantar una cançó molt divertida que consistia a repetir el que deia un dels nois francesos, el Jason. Vaig acabar el dia anant a sopar amb l’Alba i la família de la meva corresponent a un restaurant.

Dissabte l’Alba, la Zoe, el Pau, l’Albert, el Jason i jo, vam anar a fer una volta per Ouveillan, el poble dels dos francesos. Després de menjar la Zoe, l’Alba i jo vam anar a la bolera i ens ho vam passar genial. Des de la tarda fins la nit vam estar en una festa del tennis amb la família. Vam fer tonteries i vam ballar, des d’aquell dia vam agafar una confiança molt gran.

Diumenge al matí, ens vam quedar a casa, però no ens vam avorrir, ja que vam fer un jocimage-4 consistent a esbrinar quin dibuix estava fent una de les tres amb els ulls tancats, vam riure molt. Després de menjar teniem pensat anar a la platja, però la pluja va trencar tots els plans, això sí, no va impedir que un nou pla aparegués. Vam anar a un spa amb una amiga de la Zoe i ens vam relaxar. A la nit, després de sopar, vam gravar vídeos i vam passar l’ultima nit juntes, ja que al dia següent era l’hora de tornar a casa.

Dilluns al matí ens dirigíem amb el cotxe cap a l’escola. Vam fer classe les tres primeres hores i després vam anar a una sala on els francesos ens van cantar una cançó. Nosaltres els en vam cantar una altra i després tots vam cantar la famosa cançó de l’autobús. Tot seguit vam menjar. Una vegada acabat, només ens quedaven 2 hores per marxar. Vam passar aquest temps gastant bromes entre nosaltres, però quan va arribar el moment de marxar la majoria vam començar a plorar (jo inclosa). Ens feia pena marxar i no veure’ls fins després d’un temps. Vam passar unes minivacances molt bones i vam aprendre moltes coses. Ens enduem una bona experiència i uns bons amics. Sempre els recordaré.

Laura López 3r. B

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *