Nadal (I)

NADAL

El Nadal és una festa que commemora un fet cristià, el naixement de Jesús, però que tots celebrem, encara que siguem ateus. És una festa que va més enllà de la religió. El Nadal és il•lusió, és solidaritat, és temps de pau.

És una festa on els carrers s’omplen de llum i colors, que fan que tothom se senti més feliç. A les cases muntem arbres de Nadal i pessebres ben guarnits que el representen. També hi posem llums i les llars es vesteixen de festa. S’hi reuneixen les famílies i parlem, riem, juguem… I aquest ambient fa que el Nadal sigui potser la millor festa de l’any.

El Nadal és també la festa més esperada per tots els infants. En algunes cases la nit de Nadal s’hi fa cagar el tió a cops de bastonada mentre se’ns escapa el riure. En d’altres, s’ha substituït per l’amic invisible, que és una altra opció també divertida.

Però gairebé totes els nens i les nenes demanen regals al pare Noel, a sant Nicolau o als Reis Mags de l’Orient, que els porten de nit però no s’obren fins l’endemà. Potser sí és una festa comercial, feta perquè la gent gasti i la gent de les botigues faci el seu agost, però el Nadal és per gaudir i passar-s’ho bé amb tota la gent que estimes…

CARTA ALS REIS

I és també el moment d’escriure cartes com aquesta:

Benvolguts Reis Mags, o Pare Noel o Sant Nicolau,

En aquesta carta us explicaré qui és el meu desig, que no és per a mi, sinó per a tots aquells que no tenen de tot. Que tots els nens i nenes tinguin joguines, que a totes les seves cares s’hi dibuixi un somriure;

Que tots ells tinguin menjar, una bona educació, i salut per a tothom i una vida digna, I que, qui ha perdut la casa, la pugui recuperar.

Benvolguts Reis Mags, o Pare Noel o Sant Nicolau,

I sobretot el que ens cal, no ho venen a les botigues. Aquest any no ens calen joguines. Tampoc volem roba, pastissos o bombons. Volem rialles i petons per a tothom!

Que la gent, ara que és Nadal, sigui feliç amb la gent que estima, i puguin riure i cantar. Volem que ens porteu a tots, pau, confiança i amor!

Textos, imatges i vídeos: Cristina Aguilera, Martina Azlor, Sergi Bolaños, José Capitán, Albert Rodríguez, Laura Viñuela.

INS MOLLET IV – NADAL 2011

 

 

3 pensaments a “Nadal (I)

  1. El power està molt xulo, però falten les postals finals >.<
    (també estava la meva)
    Bon Nadal!

  2. La cançó de “És un desig” m’agrada molt. També em va agradar molt llegir aquell text :D, en general m’agrada participar en coses d’aquestes

Els comentaris estan tancats.