Autoretrats: qui és qui?

1. “El meu caràcter és molt tímid, però a mida que passen els anys vaig canviant. En canvi, amb els meus amics i la meva família no ho sóc gens, sinó tot el contrari: m’han de dir que calli. Sóc molt amiga dels meus amics i els agafo molt d’apreci, per això quan m’he d’acomiadar d’algú -com, per exemple, l’any passat a 6è.- ho passo molt malament. Tot són plors i abraçades. No m’agraden gens els comiats.”

2.“Sóc, bé, era, molt callada i vergonyosa, però ara tot el contrari. M’encanta parlar i opinar sobre coses diferents. Com ja he dit, sóc molt xerraire i a classe  a vegades em passo. Sóc, segons els meus amics, bastant divertida i ric molt, fins i tot de qualsevol ximpleria que facin els altres. També m’agrada anar amb els amics el cap de setmana i veure els meus titets i cosins a casa de la meva àvia, perquè té un jardí molt gran i, com tinc un gos, s’ho passa molt bé allà.”

3. “Quan m’avorreixo, jugo a jocs del portàtil o descanso en el sofà. Si sóc a la meva habitació, escolto música o miro per la finestra per veure el paisatge urbà i de lluny les muntanyes de Montserrat. El meu somni és anar a Nova York: visitar Manhattan, la 5à. avinguda i també l’Estàtua de la Llibertat. De tant en tant, els pares de les meves amigues i les meus decideixen fer alguna excursió o anar a passar algun cap de setmana a un hotel. Són molt divertides.”

4.Quan la gent em coneix bé, diuen que sóc alegre, calmosa… però a vegades m’enfado molt. També sóc ordenada, divertida i sincera, perquè mai he deixat de dir la veritat, excepte una vegada quan era petita… Molt sociable, no sóc, perquè em costa molt fer amics, no com la meva germana, que ella de seguida fa amigues. També sóc treballadora i, quan estic trista, se’m nota de seguida.”

5. “Tinc el front ample i llis, i les meus ulls sòn de color marró i desperts. El meu nas és arrodonit i fi, i la meva boca és petita i fina. Tinc un coll fi i curt, i unes dents blanques. Les galtes, desinflades i suaus. Els meus llavis són estrets i fins, i les meves pestanyes llargues i de color negre. (…) Les meves mans són delicades, fines i tothom diu que tinc uns dits de pianista perquè els tinc llargs.” 

6.Sóc rossa: els meus cabells brillen com l’or. Tinc els ulls blaus però canvien amb el temps: quan fa molt fred blaus, quan no fa calor ni fred verds i quan fa molta calor grisos. El meu nas és molt petit i prim, la meva boca és molt menuda i els llavis són petits, vermells i llargs.”

6. Sóc una persona treballadora i, quan vull, faig les coses perfectes. M’agrada molt fixar-me en els detalls de les coses. Sóc eixerida i espavilada. És molt difícil enganyar-me per què sóc molt astuta. No és que sigui una set-ciències, però tampoc és que sigui ximple. Si m’aplico, trec molt bones notes. Sóc una persona xerraire amb la gent que conec, però amb la gent que no, sóc molt vergonyosa.”

 

Un pensament a “Autoretrats: qui és qui?

Els comentaris estan tancats.