Una nova illa

A la classe de Ciències Socials de 1r C, a partir d’una notícia que va aparèixer a El  País digital en la qual es comentava la possibilitat que emergís una nova illa per la quantitat de magma i gasos alliberats al costat de l’illa de El Hierro, vam plantejar-nos quin nom li posaríem si això arribés a succeir.

 “La erupción volcánica submarina de El Hierro libera magma y gases en el océano.”

El País digital. 15/10/2011

 Aquestes són algunes de les idees plantejades:

 “En el cas que emergís una illa a causa dels efectes de  l’erupció volcànica submarina de l’illa de El Hierro, aquesta nova illa es podria  dir Acero, ja que s’hauria format per la lava que s’ha anat dipositant al fons del mar. Aquesta lava l’ha expulsat un volcà que es troba prop d’una illa que rep el nom de El Hierro.

El nom Acero li aniria bé perquè l’acer és un aliatge del ferro, com que aquesta nova illa s’ha format a partir dels elements expulsats pel volcà que es troba a prop de l’illa de El Hierro es podria dir Acero, com si aquesta nova illa la poguéssim considerar una derivada, o millor, una conseqüència de l’altra.

En tot cas, perquè això arribés a passar, es necessitaria una gran quantitat de lava acumulada des de les profunditats fins que arribés a sortir a la superfície.”

Marina Alcántara 1r. C

_________________________________________________________________________

‘Novaventura, aquest seria el nom que he pensat més adequat en el cas que una nova illa emergís al costat de ”El Hierro”.

Com és l’illa que sortiria seria una nova aventura pera tots nosaltres, perquè no sabem com seria, si serà petita, gran, si d’aquí uns anys es podrà habitar…

En aquest moment tots els habitants de les illes Canàries i de tota la península estem pendents d’aquest fet.

No tots els dies pot créixer una illa nova, per això és molt important tenir un nom coherent i amb un sentit.

Crec que tots nosaltres estarem pendents de la notícia dia a dia.

A veure quin nom li posen al final.”

Sonia Lacasa 1r C

 

 

4 pensaments a “Una nova illa

Els comentaris estan tancats.